Leömlő tisztítás fekete Domestossal

2020. május 23. 17:02 - Forrás Dániel

Utánajártam a városi legendának és kipróbáltam mennyire hatékony a fekete Domestos a leömlők színének visszaállításában, a ráégett rovarok és kosz eltávolításában.

Durván 5 éve van meg a Bandit, de ilyen jellegű beavatkozáson még nem esett át, csak a hagyományos autósampont kapta. Az évek során eléggé elszíneződött a leömlő és sok dzsuva is éktelenkedett rajta. A kipufogóval sem volt más a helyzet, úgyhogy azt is kezelésbe vettem.

Gumikesztyűt húztam és egy dörzsi szivacsra nyomtam a wc tisztítót, majd elkezdtem vele bekenni a besárgult alkatrészeket. Mire végeztem a 4. leömlővel az elsőn már látni is lehetett a színváltozást. Pár percig hagytam hatni a szert, majd nekiestem a szivaccsal. Az enyhébb piszok azonnal lejött,a durvábbak csak dörzsölés hatására. Miután ezzel végeztem vízzel lemostam a Domestos maradékból és koszból álló elegyet. 1-2 makacsabb folt nem jött csak le, de így is látványos az eredmény.

Miután megszáradt a motor még polír pasztával fényesítettem a matt kipufogón és leömlőkön. Autosol metal polisht használtam. Íme a végeredmény.

leomlo_tisztitas_elotte-utana.jpg

Ha ugyanezt a folyamatot többször megismétlem és leveszem a dzsuvás alkatrészeket még szebb eredményt lehet vele elérni. Már csak az a kérdés meddig fog tartani a hatás.

Ha tetszett az írás kövesd a blogot! 
Ha nem szeretnél lemaradni a következőről kövess Facebookon.
Ha csak a képek érdekelnek keress Instagramon.
A korábbi túraútvonalaimat nézd meg RBikeren.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igymotorozoken.blog.hu/api/trackback/id/tr4615713940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabe B. 2020.05.25. 12:51:36

Szia!:)

Most találtam a blogodra, és örülök az ötletnek! Ki fogom próbálni, eddig a Prevent polírpasztájával próbálkoztam, de sajnáltam a vasat gyaszatolni vele:)

Széles utat:)
süti beállítások módosítása