A bokodi illúzió

2018. október 03. 10:04 - Forrás Dániel

Elvarázsolt hely vagy túlértékelt látványosság?

20180930_144506.jpg

Kinek ne lenne ismerős ez a helyszín!? Ha te még nem voltál itt biztos van legalább egy ismerősöd, aki már pózolt Bokodon a lebegő faluban. Impozáns látványt nyújtanak a vízen álló házak és az odavezető pallók, mintha a Maldív-szigeteken járnál. Jobbnál jobb képeket lehet készíteni az idilli helyszínen. Ezek a képek pedig a legtöbb emberben vágyat ébresztenek egy bokodi kirándulásra.

Velem sem volt másként, vonzott a hely szépsége. Eszter már többször járt ott és felkészített, hogy ne várjak sokat, nem nagy cucc a hely. Így aztán nem koppantam nagyot.

A hely vonzereje szinte csak egy, a legtöbb fotón látható szögből érvényesül. Ennek az egyik oka, hogy nincs még egy ilyen palló csomópont a vízen álló házak előtt. A másik pedig a háttérben tornyosuló erőmű sziluettje. Kicsit elfordítva a kamerát már nem lesz olyan idilli a helyszín.

20180930_144635.jpg

Az elmúlt években nagyon felkapták a helyet, ottjártunkkor is sokan voltak a horgásztónál. Úgy érzem kicsit nagyra lett fújva ez a lufi, mert a képek alapján ezerszer szebbnek tűnik a tó és a lebegő falucska.

Már a hely elnevezése is csalós, mert nem Bokod, hanem Oroszlány felől lehet megközelíteni a vízen álló házikókat. Megérkezve a partszakaszra egy erdősáv, majd egy sor pottyantós wc fogad. Elég abszurd és vicces is egyben.

20180930_143935.jpg

Tovább sétálva pedig megpillantasz jópár embert a pallókon, akik ugyanazért jöttek, mint te. Néhányan beljebb sétálnak, körülnéznek, míg mások le is piknikeznek a keskeny deszkautcákon. Te meg vársz, vársz és vársz, hogy elkészíthesd a hőn áhított fotót, ami gyakran visszaköszön ismerősök Facebook és Instagram oldalain.

20180930_144246.jpg

Mi nem vártunk és a fotó kérdést úgy oldottuk meg, hogy a hab testünkkel kitakartuk a mögöttünk lévő embereket. Nyílván nem lett magazinba illő kép, de nem is az volt a cél.

20180930_144822.jpg

Ha egy szóval kellene jellemeznem a tó és a rajta lévő horgászházak látványát azt mondanám túlértékelt. Mindössze 15 perces látnivaló: megérkezel, odasétálsz, nézelődsz egy kicsit, lősz egy fotót, majd mész tovább. Ennyi, nem több. Nézd meg ha szeretnéd, de ne 1 napos kirándulást szervezz ide, mert nincs más látnivaló, se infrastruktúra.

Ha jártál már itt írd meg kommentben, neked hogy tetszett! 

Ha tetszett az írás kövesd a blogot!
Ha nem szeretnél lemaradni a következő kalandomról kövess Facebookon.
Ha csak a képek érdekelnek keress Instagramon.
A korábbi túraútvonalaimat nézd meg RBikeren.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igymotorozoken.blog.hu/api/trackback/id/tr4214275175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2018.10.03. 21:02:56

Csak egy fotós jótanács: ha a Nap előtt nincs felhő és nem világítja meg az arcokat teljesen, hanem így oldalról vagy hátulról, akkor érdemes bekapcsolni a vakut, mert az kivilágítja az árnyékos részeket, így szépen kiegyenlítődik a sötét és világos részek közötti megvilágítás. Azaz szebb lesz a képen a modell... ;)

Forrás Dániel · http://igymotorozoken.blog.hu/ 2018.10.03. 22:00:08

@Fotósképző: Köszi a tippet! Mindenképp kipróbálom és oda fogok rá figyelni. :)
süti beállítások módosítása