Győrből a Balatonra, de merre?

2018. augusztus 13. 15:30 - Forrás Dániel

A forró nyári hétvégéken ellepik az utat a nyaralók és a strandolni vágyók. A Balatonra vezető utakon folytonos kocsisorok alakulnak ki, megnő az utazási idő és élvezetes motorozás helyett marad a stressz és a vonatozás.

Hétvégén mi is a Balatont céloztuk meg – idén kitudja már hányadszor – és most sikerült egy élvezetes motorozással is összekapcsolni a strandolást. Ezt úgy értsd, hogy sikerült egy egész jól tekergő, gyér forgalmú úton vonatozás és stressz mentesen levezetni Szigligetre 1,5 óra alatt, normál tempóban.

Ez ihletett meg, hogy összehasonlítsam a Győrből a Balaton északi partjára vezető útvonalakat. Alapvetően úticéltól függően 4 irányba mehetünk ha mielőbb le szeretnénk érni a strandra.

20180715_093758_ime.jpg

82-esen le Füred, Almádi környékre

Ez a legforgalmasabb és elvileg a leggyorsabb útvonal, kiváló az útburkolat és kellőképpen kanyarog. Viszont a nyári hétvégéken megsokszorozódik a forgalom, így elfelejtheted a cseszneki szerpentinezést és a gyors haladást. Helyette marad a vonatozás és Veszprém előtt az araszolás. Az 1 óra 45 perces menetidő csupán álom marad, de azért 2 óra alatt le lehet érni.

A Balaton keleti csücskébe

Ugyanazt tudom elmondani, mint az előző útvonalnál, annyi különbséggel, hogy a Veszprém környéki fennakadásokat ki lehet kerülni alsóbb rendű utakon, Hajmáskér felé kerülve.

Gooogle barátom hasonló érkezési idővel mutatja Fehérvár felé a 81-es, majd utána a 7-es / M7-es útvonalat. A 81-esen a Balcsira még nem mentem, de az út jó minőségű, cserébe forgalmas és kanyar sincs rajta. Erre tuti nem mennék.

Keszthely, Badacsony környékére Pápán keresztül

A Balaton nyugati felére alapvetően kb. 15 percel hosszabb menetidővel kell számolnunk. Hétvégén a Pápa-Devecser-Tapolca szakaszon mentem, ahol az útminőség legtöbb helyen átlag magyar szint volt, de alig volt forgalom és szelíd kanyarok is akadtak bőven. Érdemes egyszer erre jönni motorral, ha még nem voltatok.
Pápa után Jánosháza-Sümeg irányába is lehet menni, de erre kanyarokat ne nagyon keressetek.

20180813_102701_ime.jpg

Keszthely, Badacsony környékére Csorna - Sárvár felé

Autópáya matricával M85 Csorna, majd M86 Sárvár, utána pedig a 84-esen le a Balatonig. Jó minőségű út, a 84-esen átlagos forgalom és végig dögunalom. Erre tényleg csak az menjen, aki mielőbb le akar érni.

Te merre szoktál menni? Van jobb útvonalad? Írd meg kommentben!

Ha tetszett az írás kövesd a blogot!
Ha nem szeretnél lemaradni a következő kalandomról kövess Facebookon.
Ha csak a képek érdekelnek keress Instagramon.
A korábbi túraútvonalaimat nézd meg RBikeren.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igymotorozoken.blog.hu/api/trackback/id/tr2314178071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

protézisesh 2018.08.14. 15:30:57

A 90es években S100as skodam volt (34 csehszlovak loero), megis 1 ora alatt ertem Gyorbol Furedre. Ma megkopkodik a 120-130 lovas autokat, megis 2 ora feletti menetidok vannak ugyanezen az uton. Szanalmas...

czubacsi 2018.08.14. 15:44:58

@protézisesh: Mondjuk azóta dupla annyi a jármű, de fele annyira tudnak vezetni a tulajok. Szerintem.

Greg36 2018.08.14. 20:11:48

@protézisesh: @czubacsi: Győr-BFüred kb. 100km és tele lakott területtel, ami azt jelenti, hogy 1 óra menetidővel számolva kb. magasról tettek bármilyen sebességkorlátozásra... És ez nem lóerőfüggő, bár a vezetési tudással összefügg, csak nem úgy, ahogy belemagyarázzátok.
süti beállítások módosítása