Balaton kerülő túra

2018. szeptember 17. 14:56 - Forrás Dániel

Felejthetetlen élmény vagy túlértékelt kaland?

A Balaton megkerülése elég népszerű program a hazai motorosok körében, nekem is rajta volt a bakancslistámon már egy ideje. Négyen 3 motorral indultunk a magyar tenger „bekarikázására”.

Füreden volt a találka Gyurival és Attilával. Az északi parton indultunk el miután megbeszéltük a haditervet. Ez rendkívül egyszerű volt, mert senki sem nézett ki látnivalókat, úgyhogy abban maradtunk majd megállunk valahol Keszthely környékén. Annak ellenére, hogy vége a szezonnak nem nagyon lehetett haladni a forgalom miatt. Az csak hab volt a tortán, hogy egymás után jöttek a települések. Cserébe szinte végig a Balaton mellett jöttünk, így lehetett nézelődni.

received_488822124967338_ime.jpg

Györöknél untuk meg a szüttyögést. Megálltunk a parton, ahol meglepve konstatáltuk, hogy elmúlt dél. Megebédeltünk, majd a Kőröshegyi völgyhidat vettük célba.
Keszthely után végre lehetett haladni, a kellemesen hűsítő menetszél is jól esett. A csücsükből még láttuk a Balatont, de a déli partra érve eltűnt mellőlünk. Helyette jöttek az egymásba épült falvak és városok, végig 70-es vagy 50-es sebességkorlátozással. Az út nyíl egyenes és unalmas volt.

Viszont a Kőröshegyi völgyhídra felvezető szerpentin brutális volt, annak ellenére, hogy csak 1,5 km hosszú. Itt aztán le lehet radírozni a majrécsíkot, de észnél kell lenni.
Az építmény egyébként már messziről is impozáns látványt nyújt, közelről meg aztán pláne. Ha a környéken jársz mindenképp nézd meg és menj pár kört a szerpentinen! ;)

20180916_151030_ime.jpg

Balatonvilágosig még együtt mentünk, majd elköszöntünk a többiektől és Eszterrel egy csopaki fagyizással zártuk le a kört.

20180916_165809_ime.jpg

Jól éreztem magam, de a túra minimális motorozási élményt adott. Nem is értem miért ennyire népszerű a motorosok körében a Balaton kerülő túra. Nekem egyszer bőven elég volt.

Útvonal

balaton-kor-utvonal-ime.jpg

Ha tetszett az írás kövesd a blogot!
Ha nem szeretnél lemaradni a következő kalandomról kövess Facebookon.
Ha csak a képek érdekelnek keress Instagramon.
A korábbi túraútvonalaimat nézd meg RBikeren.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igymotorozoken.blog.hu/api/trackback/id/tr6414244917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása